Parsjekk – en statussjekk på parforholdet

Vi tar regelmessig vare på helsen vår og bilen, men hva med parforholdet? Par-sjekk tilbyr en systematisk måte å vurdere og forbedre forholdet ditt på. Gjennom et online spørreskjema og to veiledningssamtaler, får dere innsikt i deres styrker og utfordringer som par. Dette er ikke terapi, men en kartlegging basert på anerkjente metoder og forskning. Etter samtalen mottar dere en personlig feedbackrapport som kan brukes for å jobbe videre med forholdet. Par-sjekk er utviklet av danske psykologer og forskere, og jeg er en av de sertifiserte veiledern

Par-sjekk

Ta temperaturen på forholdet og få ny inspirasjon

Vi sender bilen på  EU-kontoll og vi har årlige besøk hos tannlege og lege. Men hva med parforholdet ─  trenger ikke det også oppmerksomhet og ivaretakelse?

Når man lever tett sammen over tid vil man møte utfordringer og  forskjeller som kan skape gnisninger i et forhold. Par-sjekk gir dere mulighet til å stoppe opp og reflektere over parforholdet på en systematisk måte.

Oppdag styrker og utfordringer dere har som par, og få hjelp til å jobbe sammen for et godt forhold som varer.

Hvordan foregår en Par-sjekk?

  1. Dere starter med å motta et online-spørreskjema som besvares individuelt.
  2. Deretter får dere to samtaler med en veileder (kan eventuelt gjennomføres på én dag). I den første samtalen kartlegges styrkene og ressursene dere har som par. Samtidig ser vi på bekymringer og utfordringer dere opplever. I den andre samtaletimen forsøker vi å finne ut hvordan dere kan ta hånd om utfordringene på en god måte.
  3. Etter andre samtale får dere som par en personlig feedbackrapport som dere kan benytte for å jobbe videre med forholdet på hjemmebane.

Kartlegging, ingen terapi

Par- sjekk er ingen terapi. For å hjelpe paret til å se sine styrker og stimulere til å pleie forholdet sitt brukes et kartleggingsskjema (AIRR) for å avdekke risiko- og ressursområder i parforholdet. Det amerikanske konseptet «The Marriage Checkup» er inspirasjonen til Par-sjekk, og hensikten er å se parets samspill i sammenheng med ting som påvirker forholdet, – slik som individuell sårbarhet, ytre ting som fører til stress samt forskjeller i personlighet.

Samtaler med veileder

Kartleggingen følges opp med to samtaler med en sertifisert veileder med god kunnskap om viktige faktorer som virker inn på tilfredshet og følelsesmessig intimitet i samlivet.

Deretter kan par avtale oppfølgingssamtaler, for eksempel en gang i året.

Konseptet er utviklet av danske psykologer ved Center for Familieudvikling i samarbeid med forskere fra Aarhus Universitet. Langvarig forskning på par er grunnlag for utviklingen av «The Marriage Checkup» og PREP –samlivskurs som sammen med fokus på tilknytning og følelser (emosjonsfokusert tilnærming) utgjør det faglige innholdet i Par-sjekk.

Jeg er en av de sertifiserte veilederne, så ta kontakt om dere vil  ta Parsjekk gjennom meg.  Min pris  er kr 6000.

Anna Sigridsdatter Heen
Par, – personrådgiveren
Sukkertoppveien 5
N-0571 Oslo
Tlf. +47 91 86 86 58

Facebook
LinkedIn

Ta kontakt for mer info og påmelding!

Veien til forbedring starter med det første steget, og det steget kan du ta i dag.

villa1 (6)

Hei! Anna er navnet👋 Som din samtaleterapeut, coach, og sexolog, er jeg her for deg som ønsker å snakke åpent, enten i Oslo eller online.

Som samtaleterapeut, coach og sexolog, er jeg her for å hjelpe deg. Usikker på om dette er noe for deg? 📞Ring meg gjerne, så prater vi om det – helt uforpliktende.  Du kan også legge igjen navn og nummer, så ringer jeg deg opp.