Anna Sigridsdatter Heen

Anna Sigridsdatter Heen

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Flere inlegg

Facebook
LinkedIn

 Som parterapeut  ser jeg både argumenter for og imot å ta en pause når et forhold blir for vanskelig.

Argumenter for å ta en pause

  1. Tid til selvrefleksjon: En pause gir dere begge parter muligheten til å reflektere over sine egne følelser, behov og den fremtidige retningen på forholdet. Det kan være en verdifull tid for selvutvikling og personlig vekst.
  2. Reduserer spenninger: Når konflikter og negativitet dominerer et forhold, kan en pause bidra til å redusere spenninger. Dette gir rom for å savne hverandre og sette pris på det man har sammen.
  3. Bedre kommunikasjon: Etter en periode fra hverandre, kan par finne ut at de kommuniserer bedre. Avstanden kan gi perspektiv og hjelpe dere begge til å nærme seg diskusjoner mer konstruktivt.
  4. Mulighet til å evaluere forholdet: En pause kan gi par muligheten til å evaluere forholdets styrker og svakheter fra et mer objektivt ståsted, uten de daglige distraksjonene og konfliktene.

Argumenter mot å ta en pause

  1. Risiko for ytterligere distanse: Det er en risiko for at pausen fører til enda større distanse mellom dere, noe som kan gjøre det vanskeligere å finne tilbake til hverandre.
  2. Uklare regler: Uten klare retningslinjer kan en pause føre til misforståelser og såre følelser. Det er viktig med enighet om hva som er tillatt under pausen.
  3. Følelsesmessig usikkerhet: En pause kan skape en følelse av usikkerhet og angst om forholdets fremtid. Dette kan være spesielt vanskelig hvis en av dere er mer engasjert i forholdet enn den andre.
  4. Risiko for endelige brudd: Noen par finner ut at de er lykkeligere alene eller møter noen andre under pausen. Dette kan føre til at pausen blir permanent.

Konklusjon

Beslutningen om å ta en pause i et forhold bør ikke tas lett på. Det krever ærlig kommunikasjon og en felles forståelse av hva man håper å oppnå med pausen. For noen par kan en pause være det som trengs for å gjenopplive forholdet og komme tilbake sterkere. For andre kan det være begynnelsen på slutten. Viktigst av alt, er at  begge parter må forpliktet til  å jobbe med  forholdet og med  dere selv, for at en pause skal kunne være fruktbar.

Det kan  være smart å benytte  dere  av en parterapeut (bruk gjerne meg) for en avklarende samtale  om hva dere vil oppnå med  å ta en pause, hvilke retningslinjer om skal gjelde mens dere er fra hverandre, og hva  hver av dere  vil forplikte dere til  for å komme sterkere tilbake.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

villa1 (6)

Hei! Anna er navnet👋 Som din samtaleterapeut, coach, og sexolog, er jeg her for deg som ønsker å snakke åpent, enten i Oslo eller online.

Som samtaleterapeut, coach og sexolog, er jeg her for å hjelpe deg. Usikker på om dette er noe for deg? 📞Ring meg gjerne, så prater vi om det – helt uforpliktende.  Du kan også legge igjen navn og nummer, så ringer jeg deg opp.