skip to Main Content

feb
16
lør
Tangokurs for bedre samliv
feb 16@10:00-feb 17@15:00

Tango for bedre samliv. It Takes Two to Tango – tango som kommunikasjonsredskap.

Her bruker vi dansegleden for å stimulere kjærligheten.Tangokurs for dere som vil “booste” samlivet gjennom danseglede, bli bevisst hvordan dere kommuniserer og la kroppsspråket bringe dere til nye høyder!

 

Kurset blir dans, øvelser og så stopper vi innimellom opp og tenker over samlivet vårt. Kommunikasjonen i tango- hvordan gjør vi det i vårt forhold? Kommuniserer vi tydelig? Gleden og utfordringen ved å være så gjensidig avhengige av hverandre. Dans som middel for å nære varme følelser for hverandre, og kanskje litt lidenskap?
Dette blir garantert en booster!

 

 

 

 

KURSTIDER: Lørdag kl. 10.00-16.00 og søndag kl. 10.00-15.00

KURSLEDERE er Hans Fosshagen og Anna Sigridsdatter Heen. Kurslederne kan kontaktes for spørsmål og mer informasjon.

PRISER OG PRAKTISK: Kursavgiften er honorar til kurslederne.  Utgifter til mat og eventuell overnatting må deltakerne selv bekoste. Lunsj kan kjøpes på kursstedet til en rimelig pris eller på kafé i umiddelbar nærhet. Vi har hotellavtale med Thon hotels som gir noe reduserte priser hvis dere bestiller gjennom Samlivsskolen.

PÅMELDING OG BETALING: Kurspåmelding skjer ved å trykke å den grønne bestillingsknappen. Da kommer dere til Go Mentors bookingssystem hvor dere legger inn kontaktinformasjon og betalingsdetaljer. Alternativt kan  avtale betaling direkte med kursleder.

 

 

 

mar
2
lør
Samlivskurs for småbarnsforeldre: Bli kjærester igjen
mar 2@10:00-16:30

 

Opplever dere at parforholdet blir salderingspost når barna kommer?

Unn dere et samlivskurs for å bli kjærester igjen!

Dette  dagskurset er for dere som har opplever utfordringene ved å bli foreldre, men ikke vil slå dere til ro med at samlivet reduseres til bo- og arbeidsfelleskap.

KURSINNHOLD OG KURSOPPLEGG:

Dette samlivskurset tar opp to temaer: Hvordan få til en god kommunikasjon og viktigheten av nærhet og berøring.

Vi har valgt kursstedet med omhu for å tilrettelegge for et godt og nærende møte mellom dere to som til daglig opplever tidsklemma.  Kurset holdes i opplevelsesparadiset The Well, rett uten for Oslo.Ved å betale dagsavgift står spaavdelingen til deres disposisjon til sene kveldstimer, og dere kan nyte hverandre, spafasilitetene og gode måltider underveis.

PRISER OG PRAKTISK: Foruten kursavgiften som er honorar til kurslederne må deltakerne betale for bruken av The Wells fasiliteter.  Prisen er person er  kr. 1190 (inngang og lunch) kr. 15400 (full pakke, dvs. inkludert middag) .

PÅMELDING OG BETALING: Kurspåmelding skjer ved å trykke å den grønne bestillingsknappen. Da kommer dere til Go Mentors bookingssystem hvor dere legger inn kontaktinformasjon og betalingsdetaljer. Alternativt kan dere kontakte kursleder og avtale betaling direkte.

KURSLEDERE: Ann Sofie Andreasson og Anna Sigridsdatter Heen. Kurslederne kan kontaktes for mer informasjon.

 

 

mar
9
lør
PREP-kurs for bedre kommunikasjon i samlivet
mar 9@10:00-mar 10@16:00

Kommuniserer du og partneren din dårlig? Er dere ikke så gode på problemløsning? Savner dere nærheten og  varmen? Da kan PREP-kurs være tingen!

PREP er et  parkurs for å bli bedre på kommunikasjon og problemløsning, og finne tilbake til ressursene, gleden og nærheten dere hadde da dere ble kjærester. PREP passer både for nyetablerte par og par som som har levd sammen i lang tid.

Bedre gave til dere selv eller andre finnes ikke når kjærligheten trenger hjelp!

KURSINNHOLD:
På et PREP-kurs er det både humor og alvor. Det vil handle om kjærlighet, forventninger, glede og vennskap, men aller mest om god kommunikasjon og hva som hindrer god kommunikasjon. Vi ser  på ødeleggende kommunkasjonsmønstre som par har. Vi tar opp problemhåndtering og problemløsning. Målet er at dere kan kjenne igjen hva slags konflikter som kan skade forholdet, og lære noen grep som kan tas for å forbedre kommunikasjonen og løse problemer.

Under alle øktene er det parsamarbeid etter at kurslederne har introdusert temaet. Det er ikke noe form for gruppearbeid, og ingen trenger å dele noe i plenum.

Dette kurset er ment som et nærende og byggende møte mellom de to som er partnere.

TID: Lørdag kl. 10-17.30 og  søndag kl. 9.30-16

PRISER OG PRAKTISK:

Her er det ikke andre utgifter enn kursavgiften. Kot og losji på deltakerne selv sørge for. Det kan kjøpes rimelig lunch i kaféen, «Kaffebønnen» tilknyttet Kirken. For de som trenger overnatting har Samlivsskolen/Givende Samliv en avtale med Thon hotels som gir noe reduserte priser. Meld fra til kursleder om denne avtalen ønskes benyttet.

At kurset holdes i en kirkes lokaler har ingen  innvirkning på  kursopplegg eller kursinnhold. PREP-kursene er livssynsnøytrale.

våre kurs er åpnet for deltakere fra hele landet, så hvorfor ikke ta dere en helg på Østlandet og investere  i forholdet deres? Du og din partner er velkomne til å melde dere på!

For mer info: Se gjerne også hjemmesiden til  Samlivsskolen eller Givende Samliv

KURSLEDERE: Torgeir Hjellnes og Anna Sigridsdatter Heen.

Kurslederne kan kontaktes for mer informasjon.

 

mar
23
lør
Samlivskurs om utroskap
mar 23@15:00-mar 24@14:00

Har dere kjent på sjalusi, opplevd sidesprang og utroskap i forholdet deres? Skal det ende i samlivsbrudd eller tilgivelse? Samlivsskolen har kurset for dere!

KURSINNHOLD: På dette kurset  spør vi:

Er det grunn for mistanken og sjalusien? Er det «lov» å snoke i hverandres sms-er? Kjenner du tegnene på at partneren din er utro? Er det et liv etter utroskapen? Vedvarer opplevelsen av tillitsbrudd eller kan tilliten gjenopprettes? Valgets kval: Tilgivelse, forsoning eller brudd?

KURSTID:  Lørdag kl. 15.00-19.00 og  søndag kl. 9.00-14.00

KURSKOSTNADER: Foruten  kursavgiften på kr. 3500 per par kommer hotellutgiftene som deltakerne selv må betale. Vi har lagt opp kurstidene slik at oppholdet blir rimelig.

KURSLEDER er Anna Sigridsdatter Heen. Kursleder kan kontaktes for mer informasjon.

 

 

 

 

 

 

PRISER OG PRAKTISK: Kursavgiften er honorar til kurslederne.  Hotellutgifter må deltakerne selv bekoste. Det  finnes ulike hotellpakker med og uten overnatting, men alle må velge en av hotellpakkene.

PÅMELDING OG BETALING: Kurspåmelding skjer ved å trykke å den grønne bestillingsknappen. Da kommer dere til Go Mentors bookingssystem hvor dere legger inn kontaktinformasjon og betalingsdetaljer.

mar
30
lør
Samlivskurs for nye par
mar 30@15:00-mar 31@14:00

For nye par som vil lære samlivets kunst.

Dette er kurset for «ferskinger» for dere  som er i en startfase eller i en ny relasjon og som vil lære å leve godt sammen slik at forholdet oppleves som nærende og utviklende også når den heteste forelskelsen har lagt seg.

Det er mye som skal klaffe for å finne seg til rette i et annet menneskets liv.

KURSINNHOLD: Dette tas opp på kurset:

 • Passer vi sammen? Bli kjent med hverandres bakgrunn, personlighet, styrker og svakheter. Interesser, holdninger og verdier.
 • Styrken ved å være to, verdien av å leve i felleskapet.
  Mine behov og dine behov.
 • Ansvar for forholdet, for oss selv og den andre.
 • Gjøre hverandre gode.
 • Aksept for forskjeller, tilpasningsevnen testes.
 • Prioritering: Vanskelig å prioritere samlivet når så mye annet der ute frister?
 • Teamtenking, på lag mot problemene, løsningsorientert tilnærming.
 • Våge å være nær hverandre, uten maske. Åpenhet, følelser og seksualitet.
 • Fellesmål og visjoner for forholdet. Noen grunnregler som er viktige for oss.
 • 2+? Barn eller ikke? Dine Barn og mine barn: Hvordan forholde seg til bonusbarn.

KURSLEDERE: Elzbieta Schjetne og Anna Sigridsdatter Heen. Kurslederne kan kontakts for mer informasjon.

I.

 

Kurstider: Lørdag kl. 15.00-19.00 og søndag kl. 9.00-14.00

I tillegg til kursavgiften kommer hotellutgiftene. Kurset er lagt opp slik at oppholdet blir rimelig.

KURSLEDERE: Elzbieta Schjetne og Anna Sigridsdatter Heen.  Kurslederne  kan kontaktes for spørsmål og mer informasjon.

PÅMELDING OG BETALING: Kurspåmelding skjer ved å trykke å den grønne bestillingsknappen. Da kommer dere til Go Mentors bookingssystem hvor dere legger inn kontaktinformasjon og betalingsdetaljer. Alternativt kan dere  kontakte kursleder direkte.

mai
11
lør
Samlivskurs om følelser
mai 11@15:00-mai 12@14:00

Samlivskurs om følelser. For dere som vil få tilbake godfølelsen for partneren.

Få større klarhet og forståelse for egne og partnerens følelser og behov, og hvordan dere som par samhandler emosjonelt. Oppdag det skattkammer følelsene kan være for å forsterke og inderliggjøre forholdet deres. Følelser styrer forholdet  deres mer enn dere tror!

 Samlivskurs med fokus på følelser.

Følelser i parforhold kan representere alt fra himmel til helvete. Vi kan bli fylt av varme følelser, kjenne på lidenskap, lyst og glede, men ofte kommer vrangsiden ut: Vi blir fly forbanna, føler oss såret, misforstått, nedvurdert, underkjent.

Hvorfor så heftige krangler? Hvorfor så mye irritasjon og sinne? Hvorfor så mye avvisning og tilbaketrekning?

Det går an å snu balansen på vektskålen fra de vonde til de varme følelsene.

KURSINNHOLD OG KURSOPPLEGG:

 • Emosjoner som det underliggende for konflikter, krangler og følelsesmessig avstand.
 • Våre grunnleggende følelser og behov som er viktig å bli møtt på av partneren. Hvordan viser vi følelsene våre og hvordan oppfattes det av den andre.
 • Personlighet og temperament, personlighetstyper.
 • Våre følelser er knyttet til våre personlige historie. Hvordan preger det oss nå?
 • To akser for emosjonell samhandling: Hvor befinner vi oss i vår parrelasjon?
 • Fastlåste samhandlingsmønstre: Hvordan bryte?
 • Følelsene som samlivets skattekammer. Hvordan pleie og utvikle de gode følelsene?

Arbeidsmetode: Kursleder innleder og demonstrerer.
Mye av tiden brukes til pararbeid, der deltakerne går inn og arbeider med materiale fra eget parforhold. Ikke tradisjonelt gruppearbeid.

Kurstider: Lørdag kl. 15.00-19.00 og søndag kl. 9.00-14.00

I tillegg til kursavgiften kommer hotellutgiftene som deltakerne selv må betale. Kurset er lagt opp slik at oppholdet blir rimelig.

KURSLEDER: Anna Sigridsdatter Heen. Kursleder kan kontaktes for spørsmål og mer informasjon.

PÅMELDING OG BETALING: Kurspåmelding skjer ved å trykke å den grønne bestillingsknappen. Da kommer dere til Go Mentors bookingssystem hvor dere legger inn kontaktinformasjon og betalingsdetaljer. Alternativt kan dere  kontakte kursleder direkte.

Back To Top